LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1204967

Login Form

 

La imagen puede contener: una o varias personas e interior

 

La imagen puede contener: una o varias personas e interior 

L’acte convocat per l’associo cultural La Veu del poble de Xilxes, presidida per Carmina Freire, amb el suport i l’ajuda de Memòria Històrica Castelló, integrada per gent experta en distintes disciplines i vinculada al mon acadèmic, però sobre tot amb l’ajuda també de 16 famílies de Xilxes, que han aportat el material fotogràfic, documentació, a mes també a contat a la col·laboració de l’ajuntament que ha facilitat les infraestructures,  ha tingut un gran èxit per obrir un camí en la recuperació de la memòria històrica a Xilxes i parlar dels represaliats del franquisme.

Crònica d’un acte. La gent va aplegant puntualment a les 19h   a la porta del salo d’usos múltiples del carrer Sant Isidre, les cadires habilitades es queden curtes i es tenen que portar més,  Erik va fer la presentació inicial del acte on va explicar que l’objectiu era mostrar que aquella gent, mes de 60 persones de Xilxes sofriren la repressió oficial franquista després d’una dura guerra i tot per la seva condició política, que la pretensió de l’acte i l’exposició fotogràfica no era altra que posar cara a eixes persones per que veren que eren  de carn i os i moltes de estes persones les hem conegut, que eren ‘’tios i ties’’,’’guelos’’ i ‘’gueles’’, pares i mares dels xilxers que som ara i altres no vàrem poder conèixer als ser assaïnats en els anys 40.

Després L’Associació de la memòria històrica va presentar el llibre un país i gris i negre, que presenta el seu propi autor Juan Luis Porcar, a mes ens ensenyaren documents del moviment obrer en Xilxes.

La imagen puede contener: 2 personasDesprés la presidenta de l’associació, Carmina Freire va donar lectura del nom de tots els represaliats i es va guardar un minut de silenci. A continuació l’associació va donar una placa commemorativa a les famílies dels que han col·laborat amb material per a l’acte, aquest va ser el punt mes emotiu on les emocions afloraren. Per acabar es va fer un recorregut per les fotografies on familiars explicaren els seus casos.

 

 

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com