LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1205010

Login Form

Resultado de imagen de mundo obrero

 

 

El Mundo Obrero va informar molta gent de la lluita que es duia a Espanya, Xilxes no era una excepció on en plena dictadura tenia molts subscriptors i la gent arriscava molt, tant per rebre el diari com per repartir-lo, algunes persones del que repartien o estaben suscrits les imagineu i altres ni se les podrien imaginar molts dels Xilxers. En la dura postguerra del 40 i 50 el grup era molt reduit i les mesures de seguretat elevades, ja que el franquisme era implacable en Xilxes,  pero ja en la decada dels 60 entre el suscrits existien gent treballadora del camp, del transport, la industria, mestres i estudiants universitaris de Xilxes i al ser el colectiu cada volta mes nombros dins del poble es sentien mes protejits. Al llarg del temps el Mundo obrero va tindre a Xilxes distints encarregats, uns viuen i altres ja han faltat, tots lluitadors per els drets de la gent treballadora.    
El Mundo Obrero del PCE, era un punt comú de la gent antifeixista i lluitadora pels drets dels treballadors organitzada i activa en Xilxes. Mentre una part dels xilxers es mantenia fora de la lluita política endormiscats, altres participaven activament del règim i el caciquisme a Xilxes o mantenien un ''compadreo'' amb ell. El Mundo Obrero va mantenir a la gent informada de les lluites i Xilxes tenia un grup de gent lluitadora i vanguardista per portar la democracia i portar la lluita dels drets dels treballadors endavant, en una epoca en que la lluita obrera i antefeixista anaven de la ma i el Xilxers no es quedaren enrere.

 Resultado de imagen de mundo obrero

 

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com