LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1212202

Login Form

  • L'acte organitzat per l'associació va constar de dos eixos, per un costat les dones republicanes destacades dins l'àmbit cultural, científic i polític introduït per la professora Eva Alcón i per altre el presentat pel professor Ferran Valls, el qual va donar a conèixer el paper de Donya Paquita Sales com a primera i única Alcaldessa a Xilxes durant la Segona República, 
  • L'acte va tindre una absència significativa que va ser la del Regidor de Cultura, Sergi Alejos. Aquest era un acte que formava part de la programació de la Regidoria de Cultura de l'ajuntament del mes de novembre. 

L'acte organitzat per l'associació va constar de dos eixos, per un costat les dones republicanes destacades dins l'àmbit cultural, científic i polític a nivell nacional i provincial introduït per la professora Eva Alcón i per altre el presentat pel professor Ferran Valls, el qual va donar a conèixer el paper de Donya Paquita Sales com a primera i única Alcaldessa a Xilxes durant la Segona República, explicant la seva vida i mostrant material gràfic inèdit.
A més Ferran Valls va parlar dels noms antics dels carrers, de les escoles, dels Mestres i de molts temes del termini democràtic de la II República.
A l'acte es va explicar el paper de moltes dones destacades i les conseqüències del feixisme i el franquisme, al costat del nacional catolicisme i l'esglesia, en anul·lar i tornar a la dona com un ésser inferior i deixar-lo sense els drets individuals que li va donar la Segona República.

L'acte va tindre una absència significativa que va ser la del Regidor de Cultura, Sergi Alejos. La no assistència va estranyar als assistents, ja que aquest era un acte que formava part de la programació de la Regidoria de Cultura de l'ajuntament del mes de novembre. Per contra, sí van estar presents la Regidora de Benestar Social i Polítiques Inclusives Patro Valls i el Regidor d'Educació i primer Tinent d'Alcalde Erik Segarra.
Destacar que en aquest acte, Eva Alcón en nom de l'associació, i properament per escrit, va demanar un carrer per a Donya Paquita Sales pel seu paper just i valent en agafar els comandaments de la política local de Xilxes en un moment que les dones ni tan sols votaren. Donat els pocs carrers dedicats a dones en el poble seria un acte més que mereixcut en reconeiximent a Donya Paquita Sales.

 

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com