LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1211277

Login Form

Resultat d'imatges de opinio

Hem de fer pedagogia i instaurar la normalitat democràtica d’un ajuntament aconfessional des de la consciència democràtica, que hauria d’unir als partits d’esquerres i a tots els demòcrates, sense sobresalts i d’una forma serena. Fent que l’Ajuntament no organitze ni participe com a part activa, en actes religiosos d’una determinada confessió, i mantenint-se al marge de la religió, sense que això implique que les manifestacions religioses no es facin a Xilxes. Simplement aquestes haurien de fer-se però per part de les persones creients, per part de la parròquia o les confraries o de la pròpia Església i en els llocs de culte, però ni organitzades ni finançades pel consistori.

 

 Es tracta simplement de complir la Constitució, al nostre entendre respectant l’aconfessionalitat de l’Estat. És més, els acords entre l’Estat i la Santa Seu garanteixen a aquesta el finançament. Per això pensem que és inapropiat si atenem que l’Ajuntament entra en un doble finançament a l’Església, en diners que són de tots, creients i no creients, catòlics i ateus.

 Creiem que l’Ajuntament no ha d’organitzar ni finançar actes de cap confessió, ni contribuir a l’adoctrinament de les persones, ja que es vulnera el principi de llibertat religiosa de tots i totes. Amb açò, no volem dir que les autoritats no participen a títol individual. Cada persona ha de ser lliure d’anar o no a misses i processons, però sempre que aquesta persona no estigui representant a tot un col·lectiu com és el poble, que és divers en pensaments i també en creences.  

 Cal recordar que la Constitució ja ens protegeix amb l’aconfessionalitat de l’Estat, perquè ningú puga imposar en les lleis la seva particular moral. Per tant, resulta xocant que es contribueixi amb diners públics a l’adoctrinament vinculat a una determinada confessió, la catòlica. Si no fos així, si no s’hagués deixat a banda la moralitat religiosa, lleis tan imprescindibles com la del divorci, matrimoni homosexual i avortament, no s’haurien aconseguit mai. Lleis que gaudeixin totes i tots, creients i no creients, ateus i catòlics.

 Els governs deuen ser respectuosos amb la separació d’Església i l’Estat, i donar exemple de normalitat democràtica. Després de tants anys en què l’Església catòlica ha influït en el nostre poble, amb 40 anys de nacionalcatolicisme primer, i avui volent influir en la legislació del país i en la moral de les persones, atemptant fins i tot a la igualtat de les persones independentment de la seva orientació sexual.

 Hauríem d’arribar a un punt en Xilxes on la normalitat fora que l’Ajuntament organitzara tots els actes laics i l’Església o associació vinculada a la religió fera el propi amb els seus particulars actes. Així l’Ajuntament respectaria a totes les persones, creients i no creients.

MAX

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com