LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1205050

Login Form

Candelaria, 2 febrer, És molt coneguda la dita 'Si la Candelera plora, l'hivern és fora; si la Candelera riu, l'hivern és ...'. Dos interpretacions.



La Candelaria és una festa que en mig de l'estació hivernal: 44 dies després del solstici d'hivern i 50 dies abans de l'equinocci de primavera.

A l'estar en mig és un dia bo per a pronosticar la meteorologia i molt especialment els dies de fred que queden. És molt coneguda la dita 'Si la Candelera plora, l'hivern és fora; si la Candelera riu, l'hivern és viu'.

Tradicionalment, s'ha entès que la intenció del refrany era que si el dia de la Candelera plou l'hivern és a punt d'acabar i si hi ha un cel clar encara queden dies de fred. Però hi ha una altra interpretació que té a veure amb el calendari lunar i diuen que és més encertada: si hi ha lluna nova, no es veu i la Candelera 'plora'; per tant, la primavera s'avançarà. I si per contra hi ha lluna plena i la Candelera 'riu', l'hivern encara serà llarg.

Si ens quedem amb la primera teoria la candelaria riuria amb un sol radiant i ens quedaria 50 dies d'hivern. Però si agafem a la segona interpretació la lluna aquesta nit era quasi nova i no es veia, per tant, la candelaria ploraria i l'hivern ja es fora i la primavera estarà ací ja.

L'última interpretacio ens agrada més, així que esperem uns dies i comprovarem el resultat.

 

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com