LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1205039

Login Form

 

 

 

En el context de transició energètica actual, amb un augment exponencial de les energies renovables al nostre país que, en teoria, suposaria una notícia positiva, en la pràctica està resultant no ser així. S’ha de deixar enrere la generació d’energia contaminant i produir energia renovable, però s’ha de fer de manera responsable i respectuosa amb el medi ambient.

L’oligopoli elèctric i grans empreses estan desenvolupant plantacions eòliques i solars gegants, imposades de manera estratègica per reduir al màxim les seus despeses econòmiques sense tindre en compte el impacte en el terreny i les poblacions on les ubiquen, per, d’aquesta manera, continuar controlant el mercat de la producció elèctrica.


En aquest context, sorgeix una proposta de macroplanta solar, denominada Arada Solar, que se situaria als termes de la Vall d’Uixó, Xilxes i Moncofa. La superfície total de la planta solar ascendeix a 369 hectàrees i la pràctica totalitat de les parcel·les que ocuparia la planta solar presenten una capacitat d'ús agrològic de classe A, molt elevada. L’agricultura ha sigut un dels pilars fonamentals de l’economia i la subsistència del nostre territori, i amb la pèrdua d'un dels béns més preuats, com ho és la terra, també estaríem perdent per sempre una oportunitat de desenvolupament social i econòmic sostenible amb el nostre àmbit més pròxim. La independència i llibertat estaria en mans de les grans corporacions que, com en el cas d'aquesta empresa dedicada als horts solars, no oferiria cap benefici a la creació d'ocupació a les nostres poblacions. Aquest macroprojecte és incompatible amb el futur sostenible social i ambiental del nostre territori.
Per aquest motiu, associacions de diversos àmbits, particulars i agrupacions polítiques hem creat i participem en la Plataforma Energia i Territori Plana Baixa (PEIT Plana Baixa) a fi de garantir la conservació del territori amb una energia neta integrada en el paisatge, els pobles i les ciutats, i per desenvolupar la tasca de conscienciar la societat sobre les implicacions que aquests tipus de projectes suposen per al futur de totes i tots. L’oposició al macroprojecte Arada Solar és només el primer objectiu.
Aquesta plataforma està oberta a la ciutadania; amb aquest comunicat, convidem a qualsevol tipus d’associació, particular o agrupació a sumar-s’hi per defensar el territori de la Plana Baixa. Tota la informació sobre la macroplanta, qui forma part de la plataforma i la manera de contactar amb nosaltres es pot trobar a la pàgina web: peitplanabaixa.emiweb.es
Com a primer acte de difusió, el proper diumenge 6 de febrer, a les 12 hores en la plaça del Centre de la Vall d’Uixó, instal·larem una taula informativa per tal de donar-nos a conèixer i informar la gent sobre les implicacions de la macroplanta Arada Solar.

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com