LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1207083

Login Form



Els consells polítics locals d'Esquerra Unida de Xilxes i La Vall d'Uixó han proposat per escrit al pacte territorial d'ocupació la posada en marxa d'una línia d'autobús entre els dos pobles.

 PROPOSTA DIRIGIDA AL PACTE TERRITORIAL PER L’OCUPACIÓ DE LA PLANA BAIXA PER IMPLANTAR UNA RUTA DE TRANSPORT PÚBLIC ENTRE XILXES I LA VALL D´UIXÓ.

 

EXPOSICIÓ

Esquerra Unida País Valencià amb representació als ajuntaments de Xilxes i la Vall d'Uixó, proposem que el pacte Territorial per l'ocupació, pose en Marxa, com a únic òrgan supramunicipal a la comarca, una Xarxa de transport públic per carretera dins dels programes innovadors que du a terme.

Aquest programa seria un programa que faria un salt qualitatiu en el desenvolupament dels municipis en l'àmbit social i a més economic.

A més estaríem en sintonia amb l'objectiu de lluita contra el canvi climàtic que tant els governs locals als quals pertanyem, la Generalitat Valenciana, El govern Central i la mateixa Unió Europea recolzen i per a eixe objectiu, implantar i fomentar el transport públic és fonamental.

Un aspecte important és que la connexió dels municipis per carretera faria que la comarca es cohesionarà i els municipis podrien compartir serveis. Cal dir que per a la Vall d'Uixó serviria molt, ja que els municipis menuts que de vegades no conten en determinats serveis i els de Xilxes podrien anar al poble més gran de la comarca per obtindre'ls i a l'inrevés, la gent de la Vall d'Uixó podria tindre una connexió amb el servei de tren de Rodalies amb una freqüència de trens a Valencià i Castelló de 30 minuts i una connexió a la platja on molta gent té segons habitatges.

D'aquesta forma també els 600 habitants de la platja de Xilxes comptarien amb transport públic a Xilxes i la Vall per poder accedir a molts serveis, en molts casos essencial com la salut, al igual que la gent de Xilxes més de 2000 persones que tampoc tenen connexió amb la Vall i afecta a molts aspectes de la vida dels ciutadans com els estudis, ja que actualment la gent de Xilxes no pot acudir als centres de FP a la Vall d’Uixó, per exemple.

En definitiva connectar Xilxes i la Vall d’Uixó amb transport públic per carretera, generaria una sinergia de vertebració comarcal que seria molt positiva social, ambiental i inclús econòmicament per a tots dos municipis.

Aquesta proposta podria obrir-se i convenir-se amb altres pobles de la comarca, com Fondeguilla o Moncofa fent un nou estudi de necessitats.

 

 

PROPOSTA TRANSPORT PÚBLIC XILXES LA VALL D’UIXO

 

ITINERAI

Estació d’autobusos Vall d’Uixó - IES Benigasló – Barri Toledo - Barri Carbonaire - Barri Sant Antoni – Barri Carmaday - Polígon Belcaire - Xilxes - Platja de Xilxes.

 

HORARI I FREQÜÈNCIA

A partir de les 8h del matí fins a les 20h de la vesprada, inclòs el cap de setmana. Freqüència 60´ minuts inicialment

 

MITJANS TÈCNICS

  • 2 VEHICLES ELÈCTRICS DE 40 PLACES RECURSOS HUMANS
  • 4 CONDUCTORS
  • 1 PERSONA ADMINISTRACIÓ.

 

FONDOS ECONÒMICS.

Cal distingir de dos tipus.

  1.  Fondos econòmics per a la posada en servei
  • Dotació de la Generalitat,
  • Fondos del pacte per als programes d’innovació
  • Fondos Europeus per a l’adquisició del vehicles elèctrics 

 

  1. Fondos per al manteniment dels servei
  • Dotació de la Generalitat per finançar el transport públic per carretera
  • Fons a traves del pacte territorial per l’ocupació de la plana Baixa.

 

SOLICITEM:

1. S’aprove un estudi econòmic complet per a la implantació del servei.

2. Es busquen els recursos econòmics necessaris a EUROPA i la GVA

3. S’implante amb el termini mes curt possible el servei.

 

 

Grup Municipal Esquerra Unida País Valencia. Xilxes

Grup Municipal Esquerra Unida País Valencia. La Vall d’Uixó

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com