LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1205500

Login Form

 

Tradicionalment, els clavaris són solters i els casats, festers, encara que com la societat avança aquest encasellament no correspon a una societat moderna i ha evolucionat primer amb els estats civils com a solters, divorciats, casats i com a orientació sexual i genere.


Xilxes sorpresa després que dues dones hagin estat triades, per primera vegada en la seva història, com a ‘festeres’ de Sant Vicent. D'aquesta manera es trenca una tradició obsoleta que només podián ser triats homes casats i solters.


Noelia Candela i Andrea Minguet són les dues primeres dones ‘festeres’ en les festes de 2023.

El dilluns de Sant Vicent Ferrer en acabar la processó, els veïns de Xilxes que assisteixen a aquest acte esperen conèixer els noms dels ‘festers’ del pròxim any, que normalment han estat set solters, entre ells el calvari major, i quatre casats, però sempre homes. Tradicionalment, els clavaris són solters i els casats, festers, encara que com la societat avança aquest encasellament no pot correspondre's a una societat moderna i ha evolucionat primer amb els estats civils com a solters, divorciats, casats i quant a orientació sexual i genere.

La societat de Xilxes fa passos deixant enrere tradicions i funcionaments d'altres segles per a deixar passar a la societat del segle XXI.

 

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com