L'Ajuntament, a més de reduir el dèficit econòmic, ha dut a terme múltiples millores en el municipi

 

 

L'Ajuntament de Xilxes ha reduït en un 78.54% el deute municipal contret d'anteriors legislatures, concretament 4.033.585 euros menys que l'any 2015, segons dades oficials extretes del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Malgrat reduir el dèficit econòmic del municipi, el consistori ha dut a terme en la localitat diferents millores econòmiques, infraestructurals i de mobilitat.

 El passat 2015, el deute municipal se situava en 5.136.000 euros, mentre que la xifra de deute viu previst per al tancament del 2022 se situa en 1.102.415 euros. Aquestes xifres, resultants d'una gestió econòmica eficaç per part del consistori, han permés escometre una sèrie de projectes i situacions de necessitat en el municipi com, per exemple, la solució del Carrer Primer de Maig o la posada en marxa de la restauració de la passarel·la de la platja i la construcció de la piscina pública.

 A més, des de l'Ajuntament s'han pogut atendre les peticions de la ciutadania com la supressió de la zona blava de la platja, l'adequació i millora de les places, la construcció de la parada d'autobusos, el reordenament del trànsit, la creació d'aularis en la part superior del Teatre Municipal i la reforma del Local de la Banda de Música, així com la recent aprovació de pressupost per a executar la rehabilitació del Local Mestresses de casa de Xilxes. 

 Totes aquestes actuacions, sumades a moltes altres dutes a terme en els últims set anys de legislatura, juntament amb la considerable reducció del deute municipal, reflecteixen la correcta administració dels comptes i la prudència i previsió amb la qual s'han pres les decisions més oportunes per a Xilxes, sense comprometre la liquiditat i els pagaments de l'Ajuntament.