LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1205005

Login Form

Resultado de imagen de matrimoni ii republica española

 La Segona República va possibilitar un nou tractament legal de la família i de les dones. És així com la Constitució republicana de 1931, profundament democràtica i aconfessional, implantà innovacions  que es varen avançar en dècades a les quals posteriorment els països europeus més desenvolupats portarien a terme ja als anys 60. Un exemple seria la Llei de Divorci per consentiment mutu o a petició d’una de les parts de Maig de 1932, que en França no es va promulgar fins a 1974. Un altre exemple seria la formulació del matrimoni civil, que a més suprimia els impediments religiosos que obstaculitzaven la lliure disposició de les persones a unir-se legalment en matrimoni.

 

D’aquesta manera no tardaren els municipis a celebrar matrimonis civils, a Xilxes una de les localitats més capdavanteres en aquest sentit, la primera parella a contraure matrimoni civil ho va fer el 23 de maig de 1932. Per la qual cosa, Teresa Melchor Torres i Francisco Mus Monsonís, convençuts dels alts valors republicans s’uniren en un acte civil pel jutjat. Actuaren com a testimonis Pascual Gallego Senar i Alfredo Rizo Izquierdo. 

 

Resultado de imagen de matrimoni ii republica española

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com