LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1211301

Login Form

Nosaltres també fórem refugiats, sí els Xilxers. L'any 39 molts dels nostres avis i pares, quan les tropes feixistes  aplegaren i quedà el front en Xilxes i el nostre poble va ser evacuat. Els veïns de Xilxes haguérem d'anar-se'n a diferents poblacions on ens va acollir, fins i tot a València ciutat i no és que anaren sobrats econòmicament per acollir-nos en aquells temps de guerra, però ens varen rebre amb 

 

Nosaltres també fórem refugiats, sí els Xilxers. L'any 39 molts dels nostres avis i pares, quan les tropes feixistes  aplegaren i quedà el front en Xilxes i el nostre poble va ser evacuat. Els veïns de Xilxes haguérem d'anar-se'n a diferents poblacions on ens va acollir, fins i tot a València ciutat i no és que anaren sobrats econòmicament per acollir-nos en aquells temps de guerra, però ens varen rebre amb solidaritat.

 

A l'inici del conflicte bèl·lic, Xilxes, va rebre a xiquets de la guerra que venien de la zona centre, perquè ací es podia viure un poc millor, i vam ser solidaris acollint-los perquè menjaren i estigueren allunyats dels bombardejos dels aliats feixistes de Franco, com els nazis de Hitler i els de Mussolini.

 

Ni cal dir que, alguns Xilxers i molts espanyols que fugirem del criminal règim franquista, vam ser refugiats en França, Mèxic, Argentina i altres països. Quina por tenim als refugiats? Tenim por que vinguen 1000 o 2000, 3000 persones? Si som 8114 municipis en Espanya! Açò no és una qüestió econòmica, sinó d’humanitat. És impossible que, mentre uns s’enriqueixen, emparats per les corrupteles, altres persones, espanyoles o refugiades, ho passen mal. No es pot permetre que l'estat no done per garantit un mínim de dignitat a totes les persones que ens trobem ací en Espanya o en la Unió Europea. Aquesta Unió Europea, que llança a les persones com a gossos al buit com ara és Turquia, NO ÉS LA NOSTRA.

 

No podem oblidar eixos fets com a poble i no podem permetre que en un país i una Unió Europea de la qual formem part, passe açò. Farem tot el que estiga a les nostres mans per canviar la Unió Europea, i com a senyal de protesta hauríem d'arriar la bandera europea del nostre ajuntament, format per un equip de govern al qual pertanyem ESQUERRA UNIDA.

 

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com