LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1212393

Login Form

 Xilxes celebrarà la Romeria del Santíssim Crist de la Jonquera aquest diumenge 15 de gener, acte que commemora la troballa de la imatge del patró, i que forma part de les propostes recollides en la programació cultural del mes de gener promoguda per l'Ajuntament.

 Per a EU, totes les activitats tenen cabuda fins i tot les religioses. El que no te cabuda es,  que  l'igual que en Sant Antoni, que organitza una confraria, no siga en tots el casos igual, i que el mateix ajuntament siga el promotor directe d'algunes manifestacions religioses, amb la pèrdua d'oportunitats en les quals es podria demostrar la separació institucional entre ajuntament i església amb total normalitat. Aixi ho ha expresat el seu consell politic.

Xilxes celebrarà la Romeria del Santíssim Crist de la Jonquera aquest diumenge 15 de gener, acte que commemora la troballa de la imatge del patró, i que forma part de les propostes recollides en la programació cultural del mes de gener promoguda per l'Ajuntament.

Després dels actes infantils del període nadalenc, l'agenda continua amb les festivitats tradicionals pròpies d'aquest mes, en el qual també destaca la celebració de Sant Antoni del pròxim dissabte 21, organitzada per la Confraria de Sant Antoni.

Durant la segona quinzena aquest programa cultural també contempla una exposició de pintura i un contacontes per als més xicotets en la Biblioteca Municipal.

Per a EU, totes les activitats tenen cabuda fins i tot les religioses. El que no te cabuda es que  l'igual que en Sant Antoni, que organitza una confraria, no siga en tots el casos igual, i que el mateix ajuntament siga el promotor directe d'algunes manifestacions religioses, amb la pèrdua d'oportunitats en les quals es podria demostrar la separació institucional entre ajuntament i església amb total normalitat.

Hem perdut una oportunitat única de fer pedagogia e instaurar la normalitat democràtica d'un ajuntament aconfessional des de la consciència democràtica i republicana que hauria de unir als partits d'esquerres del govern actual de Xilxes i a tots els demòcrates, sense sobresalts i d'una forma serena, fent que l'ajuntament no organitze ni participe com a part activa en actes religiosos i mantenir-se al marge de la religió, sense que això implique que les manifestacions religioses no és fessen a Xilxes, simplement es faran per part dels devots, parròquia o confraries, com ja passa en alguns esdeveniments, però no organitzades ni finançades pel consistori que no deu promulgar l'adoctrinament religiós de cap confessió.

Pin It








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com