LA VEU DEL POBLE

Informació de Xilxes

opinions

El PP de Xilxes converteix la presentaciò de festes en un acte de partit.

Vicente Martinez i Ismael Minguet converteixen la presentació de les festeres del divendres en un acte del Partit Popular.

Ha sigut lamentable. Per un costat sempre ha sigut un acte que dona l'eixida a les festes i a la presentació les noves festeres i regina, i així estava sent fins que ha intervingut Vicente Martinez Mus com a mantenidor.

Read more ...

DIRECTE PLATJA

Statistics

Articles View Hits
1205011

Login Form

Memoria Històrica Xilxes

Per a l'associació, l'acte és una necessitat, moltes d'aquestes persones han deixat d'estar entre els Xilxers, fa molt o poc de temps, i és necessari que siguen recordats i que la seua història no caiga en l'oblit.

En l'exposició fotogràfica veurem el rostre de Xilxers que varen ser represaliats

Read more ...

Xilxes va ser un poble republicà per consciencia i va patir la guerra de forma molt dura i una postguerra que volia doblar l’anima de molts Xilxers que no podien ni expressar en paraules els seus sentiments sense ser represaliats, per això aquest dia no vol  ser mes,  que un acte de justícia en aquells Xilxers silenciats.

 

Read more ...

MANIFEST DE EU XILXES CONTRA L’ALÇAMENT I COLP D’ESTAT DELS FEIXISTES DE 18 DE JULIOL DE 1936

 

Volem des de laveudepoble.es, fer també un homenatge i reconeixement a totes les dones i homes de Xilxes que foren víctimes de la Guerra Civil iniciada pels feixistes i als qui patiren la cruel repressió de la dictadura franquista, repressió física, psíquica i moral. Per això és necessari extraure de l’oblit més obscur el nom dels que varen lluitar i en molts casos donar la vida perquè en aquest país es visqués en llibertat i democràcia, com va ser el cas de Narciso Casabó Llopis, qui va ser alcalde socialista de Xilxes i que per les seues idees va ser jutjat en Consell de Guerra i executat el 21 de maig de 1940.

Read more ...








Copyright © 2024 Esquerra Unida Xilxes. All Rights Reserved.

Design by  SVtemplates.com